8 kpl kakkuja
Kakkupohja
1000 g kananmunia
700 g sokeria
700 g vehnäjauhoja
Täyte
1000 g tuorejuustoa
500g appelsiini-omenatäytettä
150 g sokeria
1000 g kermavaahtoa
Kostutus
appelsiinimehua
Pintamarenki:
350 g munanvalkuaista
700 g sokeria
100 g vettä
Sekoita munat ja sokeri. Lämmitä seos 40 asteeseen. Vaahdota ilmavaksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Annostele massa 20 cm:n kakkuvuokiin. Paista pohjat 180 asteessa noin 25 min. Leikkaa pohjat halki kahteen osaan. Kostuta pohjat appelsiinimehulla.
Valmista täyte sekoittamalla tuorejuuston joukkoon appelsiini-omenatäyte ja sokeri. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto. Laita täyte kakkupohjan päälle keoksi. Laita toinen kakkupohja päälle ja muotoile kuperaksi. Vaahdota valkuaiset ja lisää joukkoon 120 asteiseksi keitetty sokerivesi. Vispaa kunnes seos on jäähtynyt. Halutessasi voit polttaa marenkia. Koristele mielesi mukaan esim. toureilla marjoilla.
Kommentit