8 kpl kakkuja

Kakkupohja

1000 g kananmunia

700 g sokeria

700 g vehnäjauhoja

Täyte

1000 g tuorejuustoa

500g appelsiini-omenatäytettä

150 g sokeria

1000 g kermavaahtoa

Kostutus

appelsiinimehua

Pintamarenki:

350 g munanvalkuaista

700 g sokeria

100 g vettä

Sekoita munat ja sokeri. Lämmitä seos 40 asteeseen. Vaahdota ilmavaksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot. Annostele massa 20 cm:n kakkuvuokiin. Paista pohjat 180 asteessa noin 25 min. Leikkaa pohjat halki kahteen osaan. Kostuta pohjat appelsiinimehulla.

Valmista täyte sekoittamalla tuorejuuston joukkoon appelsiini-omenatäyte ja sokeri. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto. Laita täyte kakkupohjan päälle keoksi. Laita toinen kakkupohja päälle ja muotoile kuperaksi. Vaahdota valkuaiset ja lisää joukkoon 120 asteiseksi keitetty sokerivesi. Vispaa kunnes seos on jäähtynyt. Halutessasi voit polttaa marenkia. Koristele mielesi mukaan esim. toureilla marjoilla.